Főoldal

AMIKOR A SZENTLÉLEK CSELEKSZIK MINDENBEN!

Szegeden 2014 okt.13 este a szentmise után, amikor a Dóm tér sarkánál mentem át a gyalogátkelőn, közben mire átértem öt biciklis férfi jött oda és körbeállt, vagyis bekerítettek -gondolom külföldi diákok – elállták az utat és hangos beszédet folytatva, többen kiabálva beszéltek, hadonásztak a kezükkel és mondták a magukét. (mint a romák amikor egyszerre egymásra kiabálnak)
Lehet, hogy hozzám beszéltek, de én nem néztem rájuk, magam elé tekintettem.
(nem magyarul beszéltek)
Rövid idő múlva mentem az utamon tovább. Hátra akartam nézni, de nem tudtam megfordulni, mentem tovább, de azt érzékeltem, hogy nagy a csend.
Gondolatban megszólítottam az Urat. Kértem: Uram engedd meg, hogy hátranézek, látni szeretném, hogy ott vannak még vagy jönnek utánam! Ekkor meg tudtam mozdítani a fejem és hátranéztem. Nem láttam senkit, elmentek.
A biciklisek között nem volt hely, ahol kimehettem volna közülük, de elindultam és kimentem és mentem tovább az utcában. A kegyelem vitt el onnan. Ez biztos!
Hálatelt szívvel gondolok Istenre, minden kegyelemért, mellyel segít és vezet.
Ugyanez megtörtént egy héttel előtte is ugyanott, de akkor hárman voltak láttam kb.20 cm helyet a biciklik között és arra elindultam és eljöttem közülük, de úgy, hogy nem értem hozzájuk sem a biciklikhez. Hát nem vagyok olyan karcsú, hogy ott ki tudtam volna jönni érintés nélkül. Minden akadály nélkül tovább mentem.
Nem emlékszem egyik esetnél sem, hogy hogyan tudtam tovább menni. Annyira szorosan körbeálltak a biciklikkel együtt, hogy mondhatom úgy, hogy nem volt hely közöttünk. Kb.húsz méterre voltam, amikortól emlékszem a továbbiakra.
Szerintem a Szentlélek vitt tovább.
Akik nem engedtek bennünket imádkozni az Egyházért!
Lehet, hogy eljön az idő amikor hozzád is elérnek, téged tovább visz e majd a kegyelem?
(Ui.: Isten szabad akaratot adott miden embernek. Választhat az ember a jó és a rossz cselekedet között.
Nincs joga senkinek megtiltani, hogy imádkozzunk nemes szándékra. )

Imádságos szeretettel, Németh Katalin.
Szeged, 2014.11.16.