Főoldal

Tudod-e, hogy megtisztult szívvel-lélekkel szabad áldozni?

Megbánjuk bűneinket és tiszta lélekkel vesszük magunkhoz a szentséget.
Valóban?
Elnézem, hogy szentmisén mindenki kimegy áldozni, és minden szentmisén.
Senkinek nincsen bűne. Amikor bejönnek a kedves testvérek a templomba, sokan a padban rögtön beszélgetésbe fognak, mert mindig nagyon fontos halaszthatatlan megbeszélni valójuk van.
Mikor készül föl a szentmisére lelkileg? És valóban készülünk az Istennel való találkozásra. Mert a Szentségben Jézus jön az emberhez, hogy lakást vegyen nála. Tisztátalan lélekbe nem lehet Istennel találkozni, mert bűnös lélekbe nem munkálkodik Jézus.
Lehet gondolkodni!
Tehát szentmise kezdete előtt felkészülni lelkileg: megbánni bűneimet, bocsánatot kérek és a megbocsátást imába kérem.
Mert a templomba Istenhez megyek és nem pletykálkodni! És időben, hogy legyen idő, hogy lelkileg készüljek, mert Isten jön el hozzám és hozzád, és minden jelenlévőhöz a szentmisében.
Mert Isten Háza az imádság háza!
Ki is van Írva.
Vannak akik a szentmise alatt imádkoznak, pl. a rózsafűzért.
Akkor nem figyel a szentmisére, akkor nem vesz részt a szentmisén.
Mert az evangélium mondja, hogy mit üzen az Úr általa, majd a pap prédikációjában elmondja az az napi evangéliumi üzenetet, melyben mindenkihez szól.
Hozzád is!
És amikor a liturgia szerint a hívek válaszolnak,mire válaszol aki nem figyel oda. Lélekben nem kapcsolódik be a szentmisébe.
Legyünk jelen lélekben is a szentmisén.
Istennek tetsző cselekedet.
Ámen.
“AZ OLTÁRISZENTSÉG ÜNNEPLÉSE
Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét. Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza.”
(1 Kor 11,27-29)