Főoldal

DICSŐSÉG MENNYBEN AZ ISTENEK!

Dicsőség mennyben az Istennek!

“Dicsőség mennyben az Istennek!

Dicsőség mennyben az Istennek!

Az angyali seregek vígan így énekelenek:

Dicsőség, dicsőség Istennek.

Békesség földön az embernek!

Békesség földön az emberenek!

Kit az igaz szeretet, a kis Jézushoz vezet,

Békesség, békesség embernek.”

Karácsony van, ünnepeljük Jézus születésnapját!

Térdet hajt a világ a Kisded előtt, még akkor is ha a világ karanténba kényszerül, és tudjuk, hogy ISTEN NÉLKÜL MEGSZŰNIK A VILÁG!

Ebben a helyzetben amikor egy pici vírus kényszeríti az egész világot, hogy maradj otthon és gondolkodjál! Mit jelent ha az ember az egész világot megszerzi is és mégis semmilye sincs. Mit ér az a rengeteg munka, amikor egy pici vírus mindent tönkre tehet?

Most térde kényszerül még a hitetlen ember is, mert ráébred kicsinységére és arra is, hogy csak Isten a világ ura!

Most az emberek ráébredhetnek, hogy mennyire esendők vagyunk, hogy talán így kényszerülünk felébredni, hogy megvilágosodik előttünk az élet értelme. Eddig sokan úgy gondolták, hogy attól boldogok, ha minél többet birtokolhatanak a világ javaiból. A jelenelegi járványhelyzetben biztosan nem boldogít a vagyon, hanem az élet, az embei élet a legfontosabb.

Isten törvényeivel irányítja, kormányozza a világot, de az ember engedetlen, nem törvénytisztelő és megy a saját feje után, amikor Istent játszik az elméleteivel át akarja venni az világ kormányzását, ami mindig bukáshoz vezet. Mert nem lehet bölcsebb az ember az alkotójánál!

Most az embernek kell ráébredni saját kicsinységére és térdethajtani a Kisded előtt, hogy felébdedjen és kimondja: legyen meg a Te akaratod!

Boruljunk térdre: Imádkozunk Uram segíts meg bennünket onnan a menyekből!

Mi Atyánk! Aki amennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is.

Mindennapi kenyerünket add meg nakünk ma, és bocsásd meg vétkeinket,

miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!

Szabadíts meg kérünk, Urunk, minden gonosztól! Adj kegyesen békét napjainkban, hogy irgalmadból mindenkor bűn és baj nélkül éljünk, míg reménykedve várjuk az örök boldogságot, és Üdvözítönknek, Jézus Krisztus dicsőséges, eljövetelét.

Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.

Imádságos szeretettel, Németh Katalin.

Szeged, 2020.12.25.